Inspiratie doe je op door rust & afstand te nemen,
én doelbewust te reflecteren & vernieuwen  

Mijn nichtje is op dit moment aan het rondreizen in Afrika. Ze heeft in verband met de Corona-maatregelen een half jaar onbetaald verlof moeten nemen en gebruikt dat om lekker op reis te zijn. Een sabbatical noemt ze het.

15-03-2022 Ik geloof echter dat een sabbatical niet alleen gaat over afstand nemen van je dagelijkse leven; door bijvoorbeeld op reis te gaan. Met de rust en ruimte die je daarmee creëert in je leven, zul je ook rust en ruimte in je hoofd krijgen. Maar vernieuwing en inspiratie vraagt toch wat meer. Terug van je reis kun je zo weer vervallen in de oude vertrouwde waan van de dag.

Hoe wordt een sabbatical daadwerkelijk beschreven?

Het woord sabbatical komt oorspronkelijk uit de bijbel. In het oude testament wordt er over de sabbat gesproken als een opdracht om elk zevende jaar de akkers niet te bewerken, maar het land te laten rusten. Het sabbatsjaar is aan de Heer gewijd. Net zoals de sabbat-zaterdag in het Joodse geloof en de zondagsrust bij Christenen. Sabbat staat voor rust, herstel en het voeden van het organisme. Het idee erachter is dat het land of de mens die niet regelmatig een herstelperiode inlast, uitgeput zal raken en na een tijd niets meer zal produceren.

Dus ja, het herstel van de mens, daar is rust voor nodig. Maar het voeden van het organisme of te wel het voeden van onze geest en ziel, dat vraagt wat doelgerichter en bewuster je rustperiode invullen. Hoe goed zijn we daarin als Nederlandse werknemers en -gevers? Een beetje doorzoeken op internet, levert alleen sabbatical regelingen op bij Nederlandse universiteiten. Tenminste als het gaat om door werkgevers geïnitieerd en bekostigd verlof ten behoeve van het bevorderen van de inzetbaarheid en professionaliteit.

Universiteiten

De universiteiten van Nederland hebben het idee van de Sabbatical Leave uit Amerika overgenomen. Zij richten zich inderdaad vooral op het hernieuwen: nieuwe energie, nieuwe ideeën, nieuwe inspiratie, nieuwe ervaringen opdoen. Wetenschappers hebben daartoe zelfs speciale locaties, premies en salarisregelingen. En bovenal heeft een sabbatical leave in hun beroepsgroep een hoge status.

In de arbeidsvoorwaarden van de Universiteit van Utrecht staat het mooi omschreven:

Sabbatical leave is taken to mean an extended period of leave during which the employee devotes attention, either in a general manner or in a focused way, to his or her own employability. When the employee uses saved leave to take sabbatical leave, the employer grants a premium if, in the employer’s opinion, the sabbatical leave is in the university’s best interest.

De sabbatical leave komt ten goede aan de kwaliteit alsmede de employability van de wetenschappelijk medewerkers/docenten.

De Sabbatical periode wordt door academici gebruikt voor research, het schrijven van een boek of een gastdocentschap aan een andere universiteit.

Betaald verlof bevorderd employability

Een periode van agendarust en afstand van je dagelijkse werk, om doelgericht toe te komen aan reflectie, verdieping en hernieuwing. Dit alles betaald door je baas, omdat het je werk (employability) ten goede komt. “….opdat ze zullen terugkeren met hernieuwde vitaliteit, perspectief en inzicht. “(TU Delft).

Ik ben er een warm voorstander van en bepleit dit voor alle sectoren van onze Nederlandse economie. Er zijn zoveel manieren om je werknemers te stimuleren tot tijd voor rust, reflectie en vernieuwing. Werkgevers van Nederland: laat je inspireren door de Universitaire ervaringen.

Jezelf een sabbatical gunnen…. Waarvoor dan?

04-02-2022    Een aantal zomers geleden besloot ik voor mezelf een sabbatical te nemen. Na een intensieve periode van 10 jaar werken als bedrijfstrainer, gunde ik mezelf een half jaar de tijd om bij te komen en nieuwe inspiratie op te doen.

Mijn plannen waren vrij abstract, ik wilde mijn tijd gebruiken om te ‘herbronnen’ zoals sommige dat noemen. Maar op de achtergrond lag ook de behoefte om een nieuw bedrijf te gaan opzetten.

Of te wel, ik wilde me nergens aan vastleggen, vooral geen urgentie inbouwen omdat ik bang was dan niet tot de kern van mijn inspiratie te kunnen komen. Een Canadese vriend van mij, confronteerde mij met een andere interpretatie van een sabbatical, die gangbaar is in hun maatschappij. Hij ziet een sabbatical niet zozeer als een rustperiode, maar vooral als een periode waarin je je ongestoord kan focussen op hernieuwing. Hij wees mij erop dat ik na een half jaar agendaleegte echt niet verder zou zijn gekomen met mijn nieuwe bedrijf als ik daar niet actief en planmatig mee aan de slag zou gaan. Zijn advies kwam er kort gezegd op neer: inspiratie doe je op door rust en afstand, samen te laten gaan met doelbewuste vernieuwing en creatie.

Een prachtig voorbeeld daarvan zie je in de film ‘El Bulli: Cooking in progress http://www.youtube.com/watch?v=m3MV5rvCm_Y

Every year, the restaurant closes for six months. During this time, Adrià and his creative team retire to their cooking laboratory in Barcelona, to create a new menu for the following season. Everything is allowed — except of copying themselves.

Maar ook de volgende clip van Stefan Sagmeister raakte een snaar bij mij over creativiteit en sabbatical. http://www.ted.com/talks/lang/eng/stefan_sagmeister_the_power_of_time_off.html

Geïnspireerd hierdoor, ben ik die augustus vol aan de slag met het opzetten van Make a Break. Ik genoot elke dag van het feit dat ik mijn handen vrij had, om me helemaal te kunnen focussen op de start van Make a Break. En de inspiratie en nieuwe ideeën kwamen inderdaad op, doordat ik stapsgewijs aan het toewerken was naar een nieuwe start.