Aanbevelingen van klanten

Coaching: ‘Karin is oprecht geïnteresseerd in mensen en heeft een scherp waarnemingsvermogen. Zij ziet hierdoor dingen die voor anderen verbogen blijven. Als coach is ze confronterend, geeft ze waardevolle feedback en praktische handreikingen. Dit leidt tot belangrijke leermomenten. Ik heb haar deze kunst vaak zien toepassen met een verbluffend resultaat. Ze heeft professionals geraakt en blijvend een positieve impuls gegeven. Dat is de kracht van Karin.’ (Eric Bergmeester, afdelingshoofd Ruimtelijke ordening, gemeente Veldhoven)

Coaching: ‘Karin is iemand die mij op een respectvolle en onontkoombare wijze de kern van de zaak liet ontdekken. Ze is daarbij vriendelijk, open en direct. Bij Karin stopt het niet bij het inzicht, na inzicht volgt actie.’ (Lizzy Bas, afdelingshoofd verkeer, Gemeente Alkmaar)

Get Inspired: ‘Dit programma is de beste start van het nieuwe jaar, voor mij al tien jaar een zeer goede gewoonte, met iedere keer een verrassend resultaat: een plan dat me roept en inspireert.’ (Margreet Hinfelaar, eigenaar Jincase)

Get Inspired: de workshop geeft je een opening en het gereedschap iets van jezelf te verwezenlijken wat je nog niet zag. (Cobie Baart, neuroloog, Hengelo)

Get Inspired: ‘Vroeger, liet ik het leven op me af komen en waren de plannen die ik maakte van korte duur en ongeordend. Met Get Inspired maak ik al een paar jaar mijn plannen zowel zakelijk als privé concreet en samenhangend. Het afronden van het vorige jaar en het creëren van een krachtig perspectief voor het nieuwe jaar geeft zoveel energie. Het concrete jaarplan brengt me inspiratie, richting en beweging. Volgend jaar weer.’ (Jaap Onderwaater)

Je agenda de baas: ‘Ik heb Karin zelf ervaren als gecoachte maar ook als leidinggevende en projectleider en haar bereikte resultaten bij anderen bewonderd. Mensen die van chaoten veranderden in mensen die taakbewust hun werk deden. Planningen weer haalden en vooral weer gemotiveerd waren door Karin om hun werk met plezier en volgens afspraak uit te voeren. Karin is prettig in persoonlijk contact en is niet snel tevreden waardoor ze echte verandering in gedrag bereikt. In een paar woorden: Een mens met oprechte aandacht voor andere mensen.’ (Marcel Rademaker, interim manager, adviseur BMC)

Je agenda de baas: ‘Ik heb Karin als zeer prettig, deskundig en laagdrempelig ervaren. Zij weet waar ze het over heeft. Volgens mij kon zij alle deelnemers, die ieder met hun eigen ‘problemen’ zitten heel goed van dienst zijn. Met name het stuk persoonlijke coaching vind ik sterk. Omdat je toch te maken hebt met vastgeroeste manieren van werken dwingt dit je om bij de les te blijven. Ook sterk dat je op de trainingsdagen in de middagen echt aan de slag ging met je eigen praktijk. Voor mij werkte dit heel goed. Na de trainingsdagen ging ik hierdoor met een heel opgeruimd gevoel naar huis. Heerlijk.’ (deelnemer Bo-Ex, Utrecht)

Intervisie: ‘De intervisie werd begeleid door Karin.  Zij is rustig en neemt ruim de tijd voor je om het je goed te kunnen leren. Dat vond ik heel fijn. Ze gaat ook na wat je al van intervisie weet en licht toe hoe de bijeenkomsten gaan verlopen. Karin geeft goede tips over hoe je vragen het beste kunt stellen en ze geeft je, tijdens het oefenen, direct feedback. Zo kun je dit meteen in de praktijk toepassen. Wanneer je ergens vastloopt, geeft ze concreet advies om weer verder te kunnen gaan.’ (Laura de Kievit, leerkracht Leo Kannerschool VSO)

Intervisie: ‘Het is uitermate plezierig om onder begeleiding van een goede gespreksleider (Karin) en met behulp van besproken technieken, diverse problemen in de groep te kunnen bespreken. Zeker als dit in alle veiligheid kan gebeuren (dus zonder dat de “vuile” was direct naar MT gaat). Karin doet dit op een zeer integere wijze. Ze voelt ook goed aan wat er op het moment nodig is in de groep en laat als het moet het programma enigszins los.’ (deelnemer intervisie GVB Amsterdam)

Mini-sabbatical: ‘Na vijf jaar heel hard werken aan de ontwikkeling van JES Rijnland, was het tijd voor een korte break. Ik heb genoten van deze dagen. Een prima locatie, heerlijk gezond eten en bovenal een prikkelend programma. Wat ik heel bijzonder aan Make a Break vind, is dat ik echt aan een paar concrete punten ga werken. Deze punten liggen vooral in mijn privéleven. Mijn inzicht dat veel van mijn waarden en talenten in mijn vak zitten, is verdiept. Maar ik heb ook ontdekt hoe belangrijk het voor mijn onderneming en mijn medewerkers is, dat ik als directeur er voor zorg de balans tussen werk en privé goed te optimaliseren.’ (Carolien de Groot, directeur JES Rijnland)

De mini-sabbatical zat vol rust, eigen ruimte, ontspanning, verwennerij, aandacht en bijzondere ervaringen. Ik voelde me enorm verzorgd en vertroeteld met heerlijke eten en de massage. De vrijheid om te doen wat ik wilde, was erg prettig. De groepsbijeenkomsten gaven veel informatie en inzicht. Fijn om uit te wisselen en herkenning te vinden. (Mariel Jacobs)

Mini-sabbatical: ‘Ik ben deze dagen ingegaan omdat ik mezelf een cadeautje wilde geven in de vorm van de 4 elementen (Ontzorgen, ontspannen, bewegen, inspireren). Door deze dagen heb ik meer zicht gekregen in mezelf op het gebied van o.a. mijn behoeftes. Waar sta ik en waar wil ik heen. Welke stappen kan ik daarvoor nemen? En, niet onbelangrijk, waar wil ik naartoe komen. Via een stelsel van onderwerpen heeft Karin mij meegenomen in een ongedwongen groeiproces waarbij uiteindelijk mijn puzzel gelegd kon worden. Niet dat ik klaar ben. Ik realiseer me dat groei alleen maar kan bestaan door aan mezelf te blijven werken.’ (Beppie, OBS directeur)

Trainer/coach: ‘Ik heb de trainingen als zeer positief ervaren. Ik ging elke keer met een goed gevoel naar huis en raakte zeer gemotiveerd tijdens de training. Karin heeft de gesprekken zeer goed geleid. Ook erg fijn dat er ruimte was om de perikelen tussen de RiCo’s uit te spreken tijdens de training. Persoonlijke botsingen werden uitgesproken onder begeleiding van Karin.’ (RiCO medewerker, GVB Amsterdam)

Trainer/coach: ‘Ik heb Karin leren kennen als coach en trainer in mijn functie als manager Operations. Karin bleek een scherp oog te hebben voor ingeslepen gewoontes en verwaterde prioriteiten, zowel in mijn werkende leven als privé. Bij de veranderingen daarin wist ze mij goed te begeleiden, op zo’n manier dat ik daar 6 jaar later nog steeds de vruchten van pluk.’ (Daan van Reenen, Manager Operations bij Bohn Stafleu van Loghum)

Groepscoaching: een greep uit de evaluaties van een team Operationeel bij GVB

  • Goede feedback (spiegel had ik al lang niet voorgehouden gekregen tijdens een cursus zoals vandaag!)
  • Prettig! Staat open voor feedback gedurende de trainingsdagen. Creëert een ontspannen sfeer
  • Hele fijne en krachtige leiding van Karin
  • Scherp, ze zag goed wat er gebeurde en zij kan dit goed uitleggen. Op deze manier was er ruimte voor nieuwe inzichten.
  • Goed, gebruikte ook veel praktijkvoorbeelden.
  • Karin navigeerde ons en bracht ons echt ergens. Goede trainster!