“I used to think my mind was my most important organ. Then I noticed which organ was telling me that.”

Emo Philips

Nieuwsbrief

Wouter brengt rust - dinsdag 3 april


Wouter brengt rust

foto Karin PeperkampRon is een workaholic. Als eigenaar van Rijser Transport werkt hij dag en nacht in een hoog tempo. Sinds enige tijd heeft hij Wouter, als archivaris, via de wajong-regeling in dienst genomen (zie youtube).

Wouter heeft hem al veel goeds gebracht. Als Wouter een vraag stelt, is het belangrijk om even rustig te luisteren en de tijd nemen om uitleg of een instructie te geven. “Het dwingt mij telkens weer om even te stoppen met mijn eigen werk. Daarna ga ik veel rustiger en met meer focus weer terug aan mijn eigen werk.”
Een perfect voorbeeld dat aantoont hoe een moment van rust en afstand nemen jou overzicht en focus biedt. Dit sluit helemaal aan bij het motto van Make a Break: tijd om te stoppen met doorgaan!
 

Tijd om te stoppen met doorgaan 

“Een mini-sabbatical? Dat klinkt erg aantrekkelijk! ’t Is écht wat voor mij, maar ja… ik heb het momenteel zo druk dat ik er nu geen tijd voor heb.” Een veelgehoord antwoord.

Wat is dat toch dat we zó druk zijn dat we onszelf de ontspanning ontzeggen die juist zo nodig is? Weten dat je moet ontspannen en hoe je kunt ontspannen, maakt nog niet dat we het ook doen. Spanning zit in onszelf, maar we zoeken de oorzaken vaak buiten onszelf. Iedereen is in staat om zijn stressniveau drastisch te reduceren. Maar toch kiezen we vaak voor het vasthouden of zelfs opvoeren van de druk, om wat voor reden dan ook. En we leggen die redenen dikwijls buiten onszelf.

pauzeWat werkt is om in je werk of je levensritme structureel zaken in te bouwen die je dwingen zo nu en dan te vertragen. Bijvoorbeeld pauzes met collega’s afspreken, vaste hobbyclubjes of vaste afspraken met thuis. Ook Wouter is een mooi voorbeeld daarvan.

Maar voor diegene die het graag wat sneller willen aanpakken (en niet de beschikking hebben over Wouter), bied ik de gelegenheid om deel te nemen aan de volgende mini-sabbatical met een speciale voorjaarskorting van
€ 100,- als je voor 20 april inschrijft.

Refocus en Relax van 8 tot 11 mei (€ 890,- tot 20 april € 790,-)

 

10 handreikingen voor een betere nachtrust

De natuur zorgt door middel van onze slaap ook voor de dagelijkse herstelperiode die ons systeem niet kan missen. Maar het is juist in de hectische periodes en juist bij overbelasting dat slaapproblemen zich voordoen. Daarover gaat het volgende artikel.

 


Mini-sabbatical - Refocus & Relax

Een driedaags mini-sabbatical speciaal voor hardwerkende mensen die, even verlost van het ‘moeten’ en de drukte, toe willen komen aan ontwikkeling, reflexie of de balans opmaken.

Data: dinsdag 8 mei 20:00 t/m vrijdag 11 mei 14:00
Locatie: nog niet bekend
Aantal deelnemers:  8
Prijs: €890,- (excl. BTW)

Senior Sabbatical

Met een groep van 60 plussers gaan we drie dagen ontspannen in de natuur. Daarnaast werken we aan thema's als ‘het hoog houden van veerkracht, inzet, betrokkenheid, motivatie en de balans met thuis’. Zodat werken een plezier blijft.

Data: maandag 4 juni 19:00 t/m donderdag 7 juni 14:00
Locatie: nog niet bekend
Aantal deelnemers:  8
Prijs: € 950,- excl. BTWMake a Break — T. +31 6 1508 6240 — info@makeabreak.nl