“Laat je eigen innerlijke stem niet overschreeuwen door de meningen van anderen.”

Steve Jobs

Ervaringen van deelnemers

Best Year Yet 2014: Ik ging me steeds positiever voelen, na het afronden van een vraag. Keek elke keer ook uit naar het volgende gedeelte van de workshop. Ik kan hier echt mee aan de slag

Corina van Brecht
Office Manager JES Rijnland


“Karin's kracht zit in de helderheid en eenvoud van methoden die zij gebruikt.”

Persoonlijke coach "Zowel in de groep en als persoonlijke coach heb ik Karin meegemaakt. Ik vind haar kracht zitten in de helderheid en eenvoud van methoden die zij gebruikt. Daarnaast is het een nuchtere en warme persoonlijkheid die goed in staat is om randvoorwaarden neer te zetten die noodzakelijk zijn om te ontwikkelen en te leren." 13 juni 2012

Liesbeth van Eijndhoven


“Lekker op weg naar je topjaar: het maakt krachtig en geeft energie om hierbij stil te staan en 'out of the box' te denken. Heel mooi.”

Het in meer detail formuleren van je doelen voor het komende jaar en het neerzetten van een nieuwe mogelijkheid van waaruit je werkt, is een krachtig instrument om structuur en kader te geven op de verschillende gebieden in je leven.

Voor mij is het creëren van een betere balans een manier om meer voldoening te krijgen van mijn verschillende rollen die ik vervul.

Door de oefening heb ik beter zicht op wat onderbelicht blijft en meer aandacht verdient. 

Jeanet van de Korput
Programme Officer Bernard van Leer Foundation


"Doelen bepalen voor het nieuwe jaar. We doen het vaak jaarlijks in het bedrijf en vinden dat heel normaal. 
Make a Break brengt dit ook voor een ieder persoon prive met de workshop 'Lekker op weg naar je Top Jaar'. 
Resultaat: een supertof ontspannen weekend en een structuur om het nieuwe jaar vol energie te starten en met plezier en resultaat te beleven" 

Emile Rijsemus
IT projectmanager Johnson&Johnson


“Energie opgedaan voor goede start van 2014.”

Energie opgedaan voor goede start van 2014.

Coaching van Karin is als een chirurgische ingreep; tot de kern, maar met zicht op herstel.


verkeersregiseur Gemeente Leiden


“Door alle onderdelen kwam ik tot heel veel nieuwe inzichten en vielen een aantal kwartjes.”

Mini-sabbatical (2012): De 3 dagen zijn voor mij een verrassende ervaring geweest. Door alle onderdelen kwam ik tot heel veel nieuwe inzichten en vielen een aantal kwartjes.

Ik heb geen druk of gehaast gevoeld. Hierdoor kwam er ruimte voor mijn emoties en moeheid. Voor mij waardevol om te voelen. Ik ga naar huis met een plan, die hout snijdt. Ik heb de overtuiging dat ik er echt iets aan heb.

Jane van Vliet


“Heerlijk bij de hand genomen...”

en zo alles wat mij opjaagt in mijn kop, op papier gekregen en terug gebracht tot de essentie: wat gaat verschil maken in mijn leven komend jaar

Bea Pruijt


Best Year Yet (2014): Erg goed om in detail plannen te maken. Dan is er een veel grotere kans dat het gerealiseerd wordt. Een leven creeren ipv reageren. 

Wouter de Graaf
bedrijfsarts bij Re-on.nl


Best Year Yet (2013): heel helder, inspirerend, direct toegepast en het resultaat daarvan overtreft al mijn verwachtingen

Hubert Gabel
implementatie specialist bij Tabletopschool


“Door deze dagen heb ik meer zicht gekregen in mezelf op het gebied van o.a. mijn behoeftes.”

Mini-sabbatical: Rust, ontspanning en een duwtje in het komen tot groei.

Ik ben deze dagen ingegaan omdat ik mezelf een cadeautje wilde geven in de vorm van de 4L’s (leven, leren, luieren, luwen). Door deze dagen heb ik meer zicht gekregen in mezelf op het gebied van o.a. mijn behoeftes. Waar sta ik en waar wil ik heen. Welke stappen kan ik daarvoor nemen? En, niet onbelangrijk, waar wil ik naartoe komen.

Beppie Keijzer
Directeur OBS de Jagersplas


Best Year Yet (2013) heeft in 2 avonden mooie inzichten geboden. Fijn om te ervaren dat in vrij korte tijd hele inspirerende en concrete doelen op papier (en in het hoofd) kunnen ontstaan.

Arjan Breider
eigenaar Hart voor Verkeer


“BYY: concreet, snel resultaat, reflectie van elkaar, een toplocatie. Kortom: de moeite waard!”

Best Year Yet (2013): concreet, snel resultaat, reflectie van elkaar, een toplocatie, leuke en inspirerende medecursisten. Kortom: de moeite waard!

Laura Wille
adviseur, interim manager stedelijke vernieuwing


“Niet een training, maar een ervaring.”

Power-break 2013: Een ervaring. Het daadwerkelijke werken (training) met elkaar is net zo'n belangrijk component als de rust, ruimte, verzorging en vrijheid eromheen. Wat fijn om in zo een ongedwongen sfeer aan jezelf te werken en uiteindelijk met een goed en praktisch uitvoerbaar plan naar huis te gaan. Wat een cadeau voor mijzelf, een cadeau dat iedereen zich zou wensen. Slechts 3 dagen, alsof ik meer dan een week ben weggeweest.

Jaap Meelker


Best Year Yet workshop 2013: Heerlijk pragmatisch en practisch. Zelfs zonder voorbereiding blijft het beklijven. " Het pakt je" 

Ursula Schouten
eigenaar Imsus


In een paar dagen tijd weer bij jezelf thuis komen, dat is wat "Make a Break" mij gebracht heeft. Klinkt het zweverig, dat is het beslist niet.

Heerlijk ontspannen en met een mooi overzicht van persoonlijke punten om mijn energiehuishouding in balans te houden, zo ben ik naar huis gegaan.

Lizzy Bas


De inhoud van de cursus sloot prima aan bij mijn behoefte, ik kom thuis met ruimte in mijn hoofd en een reëel plan met actiepunten per periode.

Marylène Reijntjes-Timmermans
Projectleider INFRA


“het programma is volledig uitgebalanceerd met alle nodige aspecten die lichaam en geest nodig hebben.”

Mini-sabbatical:Het prachtige aan dit 3 daagse seminar is de implementatie van de rode draad in het programma. Dat is: balans. Het doel voor alle deelnemers was om beter in balans te komen en ter voorbeeld was het programma volledig uitgebalanceerd met alle nodige aspecten die lichaam en geest nodig hebben.

Door de groepsgesprekken, de structuur, de handvatten en de individuele coaching, maar ook door de interactie met elkaar heb ik zoveel nieuwe inzichten gekregen, dat ik met meer rust in mijn hoofd, meer focus en vooral betere omschrijving van mijn waardes naar huis ga. Dit stelt mij daardoor in staat om gerichter te communiceren, om diepere relaties op te bouwen en beter tot de kern te komen.

 

Michelle Coops
ondernemer (tekst & communicatie)


De mini-sabbatical zat vol rust, eigen ruimte, ontspanning, verwennerij, aandacht en bijzondere ervaringen. Ik voelde me enorm verzorgd en vertroeteld met heerlijke eten, de massage en de sauna. De vrijheid om te doen wat ik wilde, was erg prettig. De groepsbijeenkomsten gaven veel informatie en inzicht. Fijn om uit te wisselen en herkenning te vinden.

Mariël Jacobs
projectmanager Tympaan Instituut


“Wanneer en waar in deze wereld vol hectiek heb je een aantal dagen voor jezelf?”

Mini-sabbatical (2012): Wanneer en waar in deze wereld vol hectiek heb je een aantal dagen voor jezelf?
Voor mij was dit tijdens dit seminar dat ik heb gevolgd. Een prachtige ervaring, waar het niet alleen gaat om ontspannen maar waar je ook merkt dat je de boog weer gaat aanspannen. En dit alles door bewust te worden van wat je doet en wat je wilt. Na drie dagen voelde ik mij als nieuw. Wist wat ik wilde voor de komende maanden. 

Karin neemt je in deze drie dagen mee naar het uiteindelijke doel. Dit doet zij op een hele rustige,professionele wijze zonder druk uit te oefenen. Kortom voor mij een schot in de roos deze formule.

 

Martin den Dulk
Afdelingshoofd gemeentelijke organisatie


Mini-sabbatical: Ik heb het als een mooie 3 daagse ervaren. Weer mijn ankerpunten scherp gekregen. Het heeft me geholpen mijn focus voor de komende tijd weer scherp te krijgen.

Hilbrand Jacobs
Divisiemanager Raster Groep


“Van cursussen word je moe. Dit is geen cursus, maar een beleving.”

Deze mini-sabbatical heeft mij op een natuurlijke wijze inzichten opgeleverd waarmee ik verder kan. Dit in de zin van waarop ik wil focussen, wat voor mij belangrijk is. In deze drie dagen staat de ontspanning centraal. Je wordt ongelooflijk verwend met bv. een massage, sauna en coachgesprek. Ondertussen ben je eigenlijk toch aan het werk. Het is aan jezelf hoeveel je wilt halen uit deze sabbatical.

Ik kan met de nieuw opgedane inzichten mijn leven verder inrichten zodat ik beter de balans kan houden. Je eindigt met een concreet actieplan met actiepunten voor de komende 2 maanden, zodat je gelijk – uitgerust – kunt starten.

Mascha Kranse
hoofd ICT


“Mini-sabbatical: als je een (uitstekende) mogelijkheid zoekt voor zelf-reflectie op jouw waarden, sterke punten en toekomst, dan ben je hier aan het goede adres”

Drie dagen bij 'Make a Break' hebben me nieuwe inzichten gegeven in wat ik wil bereiken, hoe ik daarvoor mijn beschikbare energie kan vergroten en de benodigde energie kan verkleinen. De vier L's (zie website) ondersteunden op een uitstekende manier mijn proces.


Verkeersregisseur


Mini-sabbatical (2012): Na vijf jaar heel hard werken was het tijd voor een korte break.Ik heb weer ontdekt hoe belangrijk het voor mijn onderneming en mijn medewerkers is, dat ik als directeur ervoor zorg de balans tussen werk en privé goed te optimaliseren.

Wat ik heel bijzonder aan Make a Break vind, is dat ik echt aan een paar concrete punten ga werken. Mijn inzicht dat veel van mijn waarden en talenten in mijn werk zitten is verdiept.

Ik heb genoten van deze dagen in de Lutte. Een prima locatie, heerlijk gezond eten en bovenal een prikkelend programma.

Carolien de Groot
directeur JES Rijnland


Make a Break — T. +31 6 1508 6240 — info@makeabreak.nl