“I choose…to live by choice, not by chance. To make changes, not excuses. To be motivated, not manipulated. To be useful, not used. To excel, not compete. I choose self-esteem, not self pity. I choose to listen to my inner voice. Not the random opinion of others.”

author unknown

Nieuwsbrief

Roerige tijden - vrijdag 5 oktober


Roerige tijden

Een lange zomerstop, dus weinig Breaking Nieuws? Nee hoor, niets is minder waar. Ik heb alleen simpelweg de neiging om met nieuws naar buiten te komen als het eindresultaat daar is en het succes gevierd kan worden. Het proces ‘op weg naar’ maak ik niet noemenswaardig, hoe ingrijpend het ook is. Toch hoor ik van de mensen die dichtbij staan dat ze erg meeleven met het grote avontuur: zowel zakelijk met Make a Break als privé met mijn man. Wij maken samen onze ‘break’, gooien het roer om. En dit proces inspireert anderen, zo vertelt onze omgeving. Daarom geef ik in deze Breaking Nieuws graag een korte beschrijving van de ontwikkelingen van de afgelopen maanden.

foto Jaap en KarinVorig jaar hebben Jaap, mijn man, en ik het plan opgevat om het roer om te gooien. Allebei rond de 50, vinden we het een mooi moment om te kiezen voor wat we écht willen doen met ons leven: een trainingslocatie annex bed and breakfast opzetten op een ruime rustige groene plek in het land. We hebben zomer 2011 ingezet op een vijfjaren plan.

 

Bedrijvigheid

Hoe dan? Voor mij gold natuurlijk het opzetten van Make a Break. Deze activiteiten - voor zover die residentieel zijn (mini-sabbaticals, teamdagen, individuele coaching etc.) - organiseer ik het liefste in mijn eigen omgeving. Dat inspireert me en geeft me als ondernemer meer vrijheid om mijn eigen ideeën en mijn kwaliteit neer te zetten en daarnaast nauwer aan te sluiten bij de vraag van de klant.

Jaap heeft in februari zijn hoveniersbedrijf verkocht. En ook hier is uiteraard een heel proces aan voorafgegaan. Na de verkoop van zijn bedrijf in februari nam hij kort de tijd om bij te komen om vervolgens te focussen op onze nieuwe toekomst: het zoeken van een geschikte locatie, onderzoeken, keuzes maken, een sterk ondernemingsplan schrijven voor zijn Bed en Breakfast, financiën op een rijtje krijgen, de juiste experts en adviseurs op velerlei gebieden om ons heen verzamelen. Een behoorlijke kluif dus.
 

Hoppend richting onze droomlocatie

Het roer om, betekende voor ons ook dat we ons huis verkocht hebben (een eveneens roerige onderneming) en daarom zitten we nu in een tijdelijke woning. Onze droomlocatie voor Make a Break en B&B en onszelf? Dat is nog een aparte opgave. We zijn in een vergevorderd stadium met de aankoop van een boerderij in de provincie Utrecht. Deze locatie voldoet aan al onze wensen, maar het proces om onze plannen daar te vestigen, vergt veel uitzoekerij: gemeentelijke vergunningen, architecten, bouwkundigen, ondernemers, financiële, fiscale en notariële experts, onderhandelingen met de eigenaar, met de banken, met elkaar. 

Een enerverende zomer is het dus geweest! En ondertussen sta ik met Make a Break ook niet stil. Wat we op de planning hebben, lees je hieronder.

Karin Peperkamp en Jaap

 


Senior Sabbatical

De hedendaagse bezuinigingen, inkrimpingen en koerswijzigingen binnen bedrijven en organisaties, trekt een grote wissel op de huidige werknemers. De ‘babyboomers’, aan het einde van hun carrière, zitten misschien wel veilig bij ontslagrondes maar zullen wel door moeten werken tot hun 65ste of 67ste. Bedrijven hebben er belang bij om mensen zo lang mogelijk en optimaal in te zetten. Dit maakt het ook voor senior medewerkers belangrijker om te sturen op gezond, gemotiveerd, competent en betrokken blijven en dus optimaal inzetbaar blijven.

Data: vrijdag 23 november 20:00 t/m maandag 26 november 13:00
Locatie: later bekend gemaakt
Aantal deelnemers: 8
Prijs: 950,- excl. BTW

2013 Jouw Beste Jaar Ooit

Hoe ziet jouw kerst 2013 eruit als jij je beste jaar ooit achter de rug hebt?

 

logo Best Year Yet

Met die vraag beginnen we de workshop die speciaal ontworpen is om je te helpen dit topjaar 2013 te realiseren. Wat gaan we doen? In twee dagen zorgen we dat je je waarden en doelen scherp krijgt, een haalbaar plan formuleert en de voorwaarde schept om dit plan ook daadwerkelijk te realiseren. Want een goed leven levert voldoening op. Het zorgt voor duurzaam geluk, energie en balans.

Data: vrijdag 14 december 20:00 t/m zondag 16 december 17:00
Locatie: Bergambacht
Aantal deelnemers:
Prijs: € 285,- all in

2013 Jouw Beste Jaar Ooit

Hoe ziet jouw start van 2014 eruit als jij je beste jaar ooit achter de rug hebt?

BYY logoMet die vraag beginnen we de workshop die speciaal ontworpen is om je te helpen je topjaar in 2013 te realiseren. Wat gaan we doen? In twee dagen zorgen we dat je je waarden en doelen scherp krijgt, een haalbaar plan formuleert en de voorwaarde schept om dit plan ook daadwerkelijk te realiseren. Want een goed leven levert voldoening op. Het zorgt voor duurzaam geluk, energie en balans.

Data: vrijdag 4 januari 19:00 t/m zondag 6 januari 17:00
Locatie: Bergambacht
Aantal deelnemers: 8
Prijs: 285,- all inMake a Break — T. +31 6 1508 6240 — info@makeabreak.nl