“Als je leven stilstaat, wordt het tijd om te duwen.”

Ali B.

Nieuwsbrief

Maandagochtend - maandag 5 maart


MAANDAGOCHTEND

foto kpMaandagochtend, en we zijn weer massaal aan het werk. De lentekriebels van het weekend worden weer opgeschort tot de volgende vrije dagen. Hoe zeer je ook geniet van je werk, het verlangen naar vrije dagen, vakantie of verlof blijft voor de meesten een sluimerende behoefte.
Als ik mensen dan ook spreek over mijn mini-sabbaticals reageren velen op een verlangende manier ‘oh dat zou ik ook wel kunnen gebruiken’. Ook wordt mij wel de vraag gesteld waarom ik de mini-sabbaticals zakelijk aanbied. Wat hier dan speelt is dat men veronderstelt dat een sabbatical alleen gaat over het nemen van ‘verlof’, bijvoorbeeld voor een wereldreis of een andere lang gekoesterde droom. Voor mij is dat niet waar een sabbatical om draait.

In landen als Amerika, Canada, maar ook in de academische wereld wordt een sabbatical niet zozeer als een rustperiode gezien, maar vooral als een periode waarin je je ongestoord kunt focussen op hernieuwing.
Een prachtig voorbeeld daarvan zie je in de filmtrailer ‘El Bulli: Cooking in progress

 

Every year, the restaurant closes for six months. During this time, Adrià and his creative team retire to their cooking laboratory in Barcelona, to create a new menu for the following season.

  

Maar ook de TED talk van Stefan Sagmeister raakt voor mij aan de essentie van een sabbatical: ruimte voor nieuw, inspiratie, creativiteit, bezinning en nieuwe keuzes maken.

Dit is waarom ik gecommitteerde werkgevers mini-sabbaticals voorstel voor hun hardwerkende mensen. Om even los te komen van de hectiek van de agenda, bij te tanken en daardoor meer open te gaan staan voor (zelf)reflectie. De ervaring tot nog toe leert dat het concept inderdaad werkt: door te relaxen meer open te staan voor een stapsgewijze andere aanpak van de stress en de balans met thuis. Lees de ervaringen van deelnemers maar.

 

BABYBOOMERS & 62+-regeling gemeentes

Op 16 april a. s. start er een mini-sabbatical speciaal voor oudere werknemers. Waarom ik een sabbatical speciaal voor senior werknemers organiseer? De inzetbaarheid van deze grote groep ‘babyboomers’ staat toenemend in de belangstelling. Aanhakend op de 62+-regeling bij gemeentes, besteed ik in deze senioren-sabbatical speciaal aandacht aan de problematiek van deze groep. Ik leg u er graag alles over uit in mijn blog

 

AGENDA
 

Senior Sabbatical

Een driedaags mini-sabbatical, speciaal voor 60 plussers. Het doel is ontspannen in de natuur en werken aan ‘het hoog houden van veerkracht, inzet, betrokkenheid, motivatie en de balans met thuis’. Zodat werken niet alleen energie kost, maar u ook genoeg blijft geven.

Data: maandag 16 april 19:00 t/m donderdag 19 april 14:00
Locatie: Fredeshiem, Steenwijk
Aantal deelnemers: 8
Prijs: € 950 excl. BTW

Mini-sabbatical - Refocus & Relax

Een driedaags mini-sabbatical. Het doel is om jou je energie te laten hervinden en de tijd te laten nemen voor reflectie, heroriëntatie en nieuwe focus op je werk in balans met je privé.

Data: dinsdag 8 mei 20:00 t/m vrijdag 11 mei 14:00
Locatie:  
Aantal deelnemers: 8
Prijs: €890,- (excl. BTW)

Senior Sabbatical

Een driedaags mini-sabbatical, speciaal voor 60 plussers. Het doel is ontspannen in de natuur en werken aan ‘het hoog houden van veerkracht, inzet, betrokkenheid, motivatie en de balans met thuis’. Zodat werken niet alleen energie kost, maar u ook genoeg blijft geven.

Data: maandag 4 juni 19:00 t/m donderdag 7 juni 14:00
Locatie: nog niet bekend
Aantal deelnemers: 8
Prijs: € 950,- excl. BTWMake a Break — T. +31 6 1508 6240 — info@makeabreak.nl