“I choose…to live by choice, not by chance. To make changes, not excuses. To be motivated, not manipulated. To be useful, not used. To excel, not compete. I choose self-esteem, not self pity. I choose to listen to my inner voice. Not the random opinion of others.”

author unknown

Nieuwsbrief

Dromen zijn er om waar te maken - maandag 7 oktober


Dromen zijn er om waar te maken: ook voor jou

De droom komt dichterbij

champagne!Ineens was ze daar: Sara. Vijf decennia had ik alweer achter de rug in dit leven. Vijftig worden was voor mij een moment om nieuwe stappen te zetten. Het was het moment waarop ik – zoals elk jaar – mijn ‘Best Year Yet’ jaarplan maakte. Ik had de behoefte om professioneel nog een keer het roer om te gooien en een droom waar te maken die ik al heel lang koesterde. Een omgeving creëren waar ik met Make a Break mijn anti-stress trainingen kan geven, en mijn eigen trainingsruimte kan inrichten. Een boerderij bewonen in de natuur waar ik kan wonen en werken en die de rust biedt die nodig is voor reflectie. Want ik geloof in de kracht van reflectiemomenten.

Werkend aan mijn Best Year Yet jaarplan, besloot ik de sprong te wagen om een grote en spannende wending aan mijn leven te geven, samen met mijn man Jaap. Jaap ging helemaal mee in deze droom. Met zijn plan om een eigen huis duurzaam te bouwen en een Bed & Breakfast te starten, leek het plaatje rond. Dat was natuurlijk niet in één jaar te realiseren. Daarom heb ik de uitdaging opgerekt tot een vijfjarenplan.

loesje over dromenEen droom? Ja, maar één die nu, drie jaar later, al werkelijkheid aan het worden is. Sinds twee maanden  zijn wij de trotse bezitters van een authentieke boerderij genaamd Louisehoeve, met een prachtige geschiedenis en een net zo mooie omgeving. Het is heerlijk genieten hier in Linschoten en we zijn oh zo gelukkig dat we deze locatie midden in het groene hart hebben kunnen bemachtigen.

Ik kan je bijna niet uitleggen hoe het voelt om zo dichtbij die lang gekoesterde droom te zijn. Het is hard ploeteren om de boerderij van alle moderne gemakken (lees: een goed fundament, gas, riolering, elektriciteit etcetera) te voorzien, maar inmiddels is de basis gelegd en zien we onze toekomst letterlijk voor onze ogen opbloeien. Vijftig worden betekende voor mij stoppen met uitstellen van mijn droom en het lef hebben om de sprong te wagen. Maar het maakt niet uit hoe jong of oud je bent. Dromen kun je waarmaken! 

Best Year Yet programma: kom maar op met die plannen!

Een lange sabbatical, een zeiltocht met je gezin, een radicale carrièreswitch of een baan met minder stress: wellicht droom jij ook al jaren over een manier om je leven anders in te richten. Zowel grote als kleine ervaringen kunnen jouw leven positief veranderen. Toch is dat best eng. Want ben ik wel gekwalificeerd voor die baan? Wat als ik het financieel niet rond krijg? Wat als ik mijn baan niet kan behouden? Wat als ik een nieuwe functie niet aankan? Zo heeft iedereen zijn eigen redenen om plannen uit te stellen. We hebben onszelf door onze ervaringen uit het verleden, onze opvoeding of maatschappelijke invloeden ervan overtuigd dat we bepaalde dingen niet kunnen, dat we niet goed genoeg zijn, de beren op de weg te onoverkomelijk lijken en noem maar op. Allemaal overtuigingen – paradigma’s – die ons belemmeren in plaats van bekrachtigen. Ik heb ze ook allemaal langs zien komen bij het werken aan mijn toekomstplannen.

Van angst naar kans

Wil jij je verlangens of dromen waarmaken? Begin dan met de basis: je eigen overtuigingen over jezelf onderkennen. Onze belemmerende overtuigingen houden ons klein, maar ze zijn niet absoluut. Je kunt ze transformeren in nieuwe en paradigma’s. Al die angst? Kijk liever naar de uitdagingen! De obstakels? Kijk eens naar de kansen!

Hoe je dat doet, daar help ik je bij. Tijdens het individuele Best Year Yet programma bekijken we wat voor jou belangrijk is om te ervaren in dit leven. Wat wil jij mee gemaakt hebben in je leven, zodat je waardes vervult worden – in werk en privé. De obstakels op de weg zijn namelijk pas te tackelen als je je committeert aan een einddoel en op weg gaat.

Het resultaat is dat jij actie gaat ondernemen. Je doelen inspireren en zorgen dat je je angsten, belemmeringen en drempels overwint, keer op keer. Best Year Yet is de katalysator voor de verandering die jij nodig hebt om je dromen te laten uitkomen. Van denken vanuit ervaringen uit het verleden naar acties op gewenste ervaringen in de toekomst. Het klinkt eenvoudiger dan dat het is. Maar als ervaringsdeskundige en gecertificeerd BYY program leader help ik je graag je dromen waar te maken. In december organiseer ik weer twee weekenden voor individuen. Helaas nog niet op onze eigen trainingslocatie….dat komt pas medio 2014.

We staan in de krant!

like itWauw, dit was toch wel een heel leuke verrassing! Of we in de krant wilden komen. Natuurlijk. En zo verschenen we op 18 september met een vrolijke foto in de Zaankanter. Vanzelfsprekend is de Louisehoeve goed te zien. We hebben dit artikel natuurlijk op de Facebookpagina van Landgoed Logies Louisehoeve gezet. Even liken!

Wil je het artikel nalezen? Kijk dan op dichtbij.nl  

Op weg naar een Top Jaar

Hoe start jij 2014? Met inspirerende plannen voor het aankomende jaar?

Met de Best Year Yet workshop, maak je een bruisende start van het nieuwe jaar. Tijdens een ontspannen weekend zullen we in de vorm van een workshop zorgen dat je je waarden en doelen scherp krijgt, een haalbaar plan formuleert en de voorwaarde schept om dit plan ook daadwerkelijk te realiseren. Want bewust leven zorgt voor de juiste acties en dat levert voldoening op. Het zorgt voor duurzaam geluk, energie en balans.

Data: vrijdag 13 december 18:00 t/m zondag 15 december 17:00
Locatie: Bergambacht
Aantal deelnemers: 8
Prijs: 325,-

U kunt zich hier aanmelden voor deze workshop.

 
Make a Break — T. +31 6 1508 6240 — info@makeabreak.nl