“Life is what happens to you while you're busy making other plans.”

John Lennon

Nieuwsbrief

Nieuwjaarsbrief - vrijdag 28 december


foto Karin

Make a Break wenst je een gezond,
gelukkig en levendig nieuwjaar!

Een nieuwjaarswens; zo gebruikelijk om die deze dagen te uiten en te ontvangen. Maar hoe welgemeend zijn onze wensen? En hoe bewust ontvangen we andermans goede bedoelingen en laten we ons hart erdoor verwarmen?

Vaak zijn kerstkaartjes vooral een uitwisseling van beleefdheden. Altijd goed bedoeld, maar soms wat cliché of ervaren als een sociale verplichting. Meestal gebruikt voor het aanhalen van sociale banden en in een enkel geval worden we geraakt door een persoonlijk berichtje.


Mooie wensen, gauw vergeten

Eigenaardig dat we elkaar mooie dingen toewensen en ze zo gauw weer vergeten zijn. Wat is er nou voor nodig dat wensen ons bijblijven? Wanneer maken wensen zo’n indruk dat ze ons kracht geven of echt wat veranderen in onze stemming, ons streven, bedoelingen of acties? Ga maar eens na; hoeveel mooie wensen heb jij op al die kerstkaarten dit jaar gekregen? En welke staan je nog bij en hebben je beïnvloed?

Ik denk dat we vooral geraakt worden door de dingen die wij onszelf toewensen. De wens van de ander kan ons echt verrassen en treffen als die aansluit bij ons eigen verlangen en wanneer we de mooie boodschap heel bewust overdenken. De wens die ons raakt, is die ene die ons eigen verlangen krachtig uitdrukt. Pas dan kunnen we die als een mantra in ons hoofd houden.

                                nieuwjaarswens

Iedereen heeft wensen, maar zorg je ervoor dat ze uitkomen?

Wil jouw wens echt tot veranderingen leiden dan vraagt het wat meer dan alleen bewust zijn van je verlangens. Het vraagt ook een doelbewust handelen.

Neem de komende dagen nog eens alle wenskaarten of wensmails door. Pik er dan één wens uit die sterk aansluit bij jouw behoefte. Eén wens laten uitkomen, door er serieus actie op te ondernemen. Of dat nou over gezondheid, tevreden zijn, wijsheid of gelukkig zijn gaat. Breng die wensen in praktijk, ga er iets mee doen! Dat is mijn grootste wens voor jou, voor 2013.
 

Zin in een grotere uitdaging?

Wil je het niet bij één wens laten maar wil je een jaar vol met vervulde wensen, dan is het programma 'Jouw Beste Jaar Ooit', wat voor jou. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze workshop die ik samen met Ursula Schouten (Zaanse zakenvrouw van het jaar 2012) geef op 16 en 23 januari a.s.

Schrijf je hier in voor de workshop ’Jouw Beste Jaar Ooit
 Make a Break — T. +31 6 1508 6240 — info@makeabreak.nl