“you must be the change you wish to see in the world”

Mahatma Ghandi

Nieuwsbrief

Waarom stranden goede voornemens? - maandag 3 december


Waarom stranden goede voornemens zo snel?

goede voornemensDe jaarwisseling is in aantocht. Van nature vinden we dat een goed moment om goede voornemens en verwaterde doelstellingen weer op te pakken. Maar wat maakt nou toch dat halverwege de meeste plannen al weer stranden? Hebben de moraalridders gelijk als zij zeggen dat we geen discipline hebben? En hoe zit dat dan?
 

Change!

Als coach en trainer intrigeert het veranderen van gedrag mij mateloos. Wat maakt dat mensen hun houding en gedrag blijvend kunnen en willen veranderen? Over het algemeen proberen we vooral van ‘slechte’ gewoontes af te komen. Bijvoorbeeld: niet meer laten afleiden, niet meer uitstellen, niet meer snoepen, niet meer onsportief zijn.
 

Waar wil je heen?

Maar waar willen we nou naar toe? Onze drang tot vasthouden van ‘slechte’ gewoontes is vaak groter dan ons verlangen naar het gewenste doel. Wij zijn gewoontedieren. Onze mind en ook ons lichaam helpen ons daar ook graag bij: automatische reflexen, automatische sensaties, automatische gedachtes en gevoelens. Ze maken het oh zo lastig om van moment tot moment sterk te zijn en vast te houden aan wat we zeggen écht te willen.
 

Waar zit nou de toegang tot blijvende verandering? 

Ik noem kort 3 essentiële zaken:

 1. Ons handelen - dat gericht is op onze ervaringen uit het verleden en begrensd door beperkende overtuigingen en gedrag - transformeren naar ‘leven in de toekomst’.
 2. Bewust handelen gericht op je waarden. Dus: werken aan een gezond lijf i.p.v. alleen maar stoppen met snoepen. Bewust handelen betekent dat je weerstand biedt aan de verleiding van het moment en handelt naar het gestelde doel, waarmee je dan je waarde vervult! Dit vraagt een commitment aan wat écht belangrijk voor je is.
 3. Creëer omstandigheden die je ondersteunen om je doelen te bereiken en volgens jouw waarden te leven. Belangrijke hulpbronnen zijn bijvoorbeeld:

  a. supporters of fans in de vorm van vrienden, partners etc.
  b. medestanders of lotgenoten.
  c. beloftes afgeven wanneer je wat bereikt hebt.
  d. beloning in het verschiet stellen of hebben.

Best Year Yet

Deze drie zaken zijn de toegang tot verandering. En geloof me,  ik weet als geen ander hoe lastig het is. Daarom ben ik ook zo enthousiast over het Best Year Yet programma (BYY®). Daar zitten al deze drie elementen op een hele praktische en toepasbare manier in. Het BYY is geschikt voor individuen en voor organisaties, voor zelfstandigen en voor teams of (project)groepen, voor professionals en voor particulieren.

De twee BYY-weekenden die ik rond de jaarwisseling organiseer zitten al vol. Maar op woensdagavond 16 en 23 januari 2013 is er voor zelfstandigen, professionals en particulieren nog mogelijkheid om mee te doen met de workshop. Wil je meer weten over BYY? Neem gerust contact op of lees het boek van J. Ditzler ‘Je allerbeste jaar’.
 

Onze nieuwe toekomst

De nieuwe toekomst van Jaap en mij, waar ik in de vorige nieuwsbrief over sprak, vergt eveneens een groot commitment van ons om onze waarde ‘voluit leven’ te vervullen. En het vraagt een lange adem. We zitten weer wat dichter bij een overeenkomst met de verkopende partij; het koopcontract wordt bijna opgemaakt, dus de afspraken met de bank worden ook bijna gemaakt. Ik vertel er in mijn volgende nieuwsbrief zeker meer over; dan is de kogel echt door de kerk. 
nieuwe toekomst 

Een inspirerende start van 2013

Voor iedereen: een hele feestelijke en prettige decembermaand! En voor 2013 een mooie start met inspirerende doelen en waardevolle commitments.
 

Jouw Beste Jaar Ooit-workshop

Elk jaar willen miljoenen mensen hun werk- en privéleven een positieve impuls geven. Een stap vooruit in uw carrière; effectiever en ontspannen werken; een betere balans tussen werk en thuis. Professionals krijgen inmiddels volop te maken met de gevolgen van de crisis. En ook professionals nemen zich voor om komend jaar zaken in hun leven te veranderen.

Imsus & Make a Break gebruiken daarom de jaarwisseling om de voornemens voor het nieuwe jaar op een hoger plan te zetten. En dat in een workshop van twee avonden. Met aansluitend mogelijkheid tot een jaar lang professionele, doelmatige monitoring van de bereikte resultaten.

Data:

    woensdag 16 januari 19:00
          & 
    woensdag 23 januari 19:00

Locatie:     Art4U, Amsterdam
Aantal deelnemers:       15
Prijs: €     €345,-

Senior Sabbatical

De hedendaagse bezuinigingen, inkrimpingen en koerswijzigingen binnen bedrijven en organisaties, trekt een grote wissel op de huidige werknemers. De ‘babyboomers’, aan het einde van hun carrière, zitten misschien wel veilig bij ontslagrondes maar zullen wel door moeten werken tot hun 65ste of 67ste. Bedrijven hebben er belang bij om mensen zo lang mogelijk en optimaal in te zetten. Dit maakt het ook voor senior medewerkers belangrijker om te sturen op gezond, gemotiveerd, competent en betrokken blijven en dus optimaal inzetbaar blijven.

Data:  donderdag 28 februari 20:00 t/m zondag 3 maart 13:00
Locatie:  later bekend gemaakt
Aantal deelnemers:  8
Prijs:   € 950,- excl. BTW

 Make a Break — T. +31 6 1508 6240 — info@makeabreak.nl